Dessa glutenfria kakor säljs på Brazil & Co. multistore på Kungsholms Strand 175 i Stockholm.
Ingredienser
- 397g (en burk) sötad kondenserad mjölk
- 200g normalsaltat smör (rumstempererat)
- 500g majsstärkelse
Gör så här
Sätt ugnen till 180C.
Häll alla ingredienser i en skål och blanda ordentlig tills det blir en len smet.
Smeten kan spritsas eller du kan göra bollar med händerna och sedan trycka dem försiktigt så att de blir platta. Det är viktig att försöka göra kakorna som jämna som möjligt, så det är alltid bättre att väga en och en med samma vikt (5-10g varje).
Dela kakorna på en plåt med bakplåtspapper med lite mellanrum, för att de ska puffa upp litegrann.
Baka kakorna under 5-10 minuter: tiden beror på hur tjocka kakorna är, ju tunnare desto snabbare bakas de klart.
Låta kakorna svalna innan servering – de blir inte spröda när de är varma.
Njut med en kopp kaffe!